Analisis Situs karo Badan Digital Semalt



Spesialis Semalt nawakake telung pilihan kampanye SEO kanggo pelanggan - AutoSEO, FullSEO, lan kampanye Analytics. Sadurunge saben kampanye, spesialis SEO kita bakal nliti sumber online kanthi standar kanggo netepi desain web lan analisis SEO.

Kampanye AutoSEO kita nawakake analisis cethek saka toko online klien kanggo optimisasi mesin telusuran. Kampanye FullSEO kalebu macem-macem analisa kanggo mbantu bisnis tuwuh ing ngarsane online ing wektu sing cendhak. Dene, Kampanye Analytics nawakake analisis lanjut babagan situs web klien.

Sajrone Kampanye Analytics, kita nyemak situs web klien lan makarya karo perusahaan sampeyan kanggo njamin sukses online. Liwat Kampanye Analytics, analisis SEO kita bakal makarya karo perusahaan sampeyan ing saben langkah. Kita nawakake laporan skala lengkap sing nyemak kegiatan utama saka situs web, uga menehi saran supaya situs sampeyan menyang papan Google TOP.

Apa visibilitas situs web?

Visibilitas situs web yaiku proses njupuk situs web sing ditemokake ing mesin telusuran utama kayata Google. Visibilitas situs web ditemtokake kanthi jumlah sumber maksimal ing situs sing nyebabake pitakon utama; tampilan saiki sing nemtokake jumlah tampilan situs ing mesin telusuran; lan data umum ing situs web sing melu nggawe rangking kasebut ing mesin telusuran.

Frekuensi pitakon mesin telusuran ditemtokake kanthi asring pangguna takon pitakon tartamtu ing mesin telusuran. Iki diitung miturut jumlah tampilan ing wulan tartamtu. Posisi ing SERP yaiku baris kaca tartamtu saka situs web nalika rangking ing query kasebut. Koefisien posisi gumantung karo sing diarani "kapadhetan perhatian", sing nuduhake baris tampilan kaca kasebut. Rasio iki diitung kanggo nemtokake kualitas link

Ahli SEO Semalt bisa mbantu situs web nambah visibilitas mesin telusuran. Nalika nganakake analisa situs FullSEO, kita milih interpretasi sing bener babagan revisi sing kudu ditindakake. Kanggo sawetara toko online, lokasi penting kanggo mbantu nambah visibilitas situs web. Mangkono, kita sebutake lokasi ing homepage. Padahal, intine liyane, semantik luwih akeh. Dadi, kita nganakake pendekatan sing jero kanggo ningkatake optimisasi mesin telusuran. Sawise iki mesthi, para ahli ing Semalt bakal mesthekake yen nggawe pendekatan paling apik kanggo mbantu nambah jumlah tembung kunci ing situs web sampeyan kanggo njamin sukses.

Babagan pitakon

Nalika nggarap SEO, ana telung semantik sing penting:
  • Frekuensi: Iki nuduhake kaping pirang-pirang wulan pengunjung mlebu ing tembung tartamtu ing garis telusuran. Sing luwih dhuwur frekuensi, luwih akeh wong bakal menehi sumber daya web sing diwenehake minangka SERP ndhuwur.
  • Konversi yaiku persentasi saka jumlah pengunjung situs web sing wis nindakake tumindak sing signifikan marang gunggunge.
  • Pitakon kompetitif tegese biaya sing dibutuhake kanggo njaluk ing TOP kanggo tembung kunci iki.

Kata kunci lan frekuensi sing

Pitakon pangguna biasane dibagi dadi 3 klompok:
  • Pitakon frekuensi tinggi - sing paling umum, sing digunakake luwih saka 5,000 wong saben wulan. Yen popularitas dhuwur, mula promosi penting, nanging butuh akeh karya, amarga akeh kompetisi.
  • Pitakon frekuensi medium - populer, nanging ora umum saka frekuensi tinggi. Indikator frekuensi: 1.000-5.000 pangguna saben wulan.
  • Pitakon frekuensi rendah - paling ora umum (nganti 1000 saben wulan).
Analisis lan pilihan ungkapan utama penting banget sajrone pambentukan inti semantik situs web. Intine semantik nuduhake manawa akeh pengunjung kaca sing diwenehi kudu njaluk menyang TOP. Iki langsung mengaruhi persiapan isi. Ahli SEO kita nggunakake algoritma sing wis kabukten kanggo mbantu situs web. Kaca utama ditujukan menyang pitakon frekuensi tinggi. Bagean utama yaiku kanggo frekuensi medium lan langganan target kanggo pitakon frekuensi rendah.

Langkah-langkah mriksa situs

Nalika mriksa optimasi situs, para ahli Semalt ngerteni tahap ing ngisor iki:
  • Analisis teks SEO;
  • analisa lalu lintas situs;
  • Analisis SEO pesaing;
  • analisis situs SEO teknis;
  • analisis link eksternal menyang situs;
  • analisis struktur semantik situs web.

Analisis teks SEO

Sajrone analisis teks SEO, para ahli kita nemtokake relevansi teks kaca adhedhasar tembung kunci sing digunakake kanggo ningkatake situs ing mesin telusuran. Analisis teks kanggo pitakon telusuran dipilih kanthi teliti sadurunge miwiti promosi konten. Kita miwiti kanthi nganalisa analisis khusus kanggo mbandhingake kaca promosi utawa kabeh situs karo asil telusuran TOP liyane. Sawise iku, kita mbandhingake dawa teks kanthi jumlah tembung ing situs pesaing sing nduwe visibilitas dhuwur. Iki ngidini profesional kita ngerti suwene saben teks. Nalika, ora ana cara kanggo njamin asil telusuran TOP, kanthi mung nyetel indikasi rata-rata kita bisa ngoptimalake unsur SEO situs web.

Liwat analisis inti semantik situs web, kita bisa luwih ngerti sepira pirang-pirang tembung kunci sing paling penting muncul ing teks. Yen nomer kasebut ora tekan level sing direncanakake, teks kasebut kudu diowahi. Sawijining siji ora bisa mbenerake teks miturut kabisane tanpa nganalisa panelusur ndhuwur. Mesin telusuran nyorot situs TOP-10 miturut kritéria tartamtu lan iki kudu dianggep nalika nulis. Nggarap teks kaca lan mbandhingake karo konten pesaing bakal ngidini sampeyan mriksa relevansi kaca sing diwenehi lan nganakake analisa SEO babagan pitakon utama. Kabeh mau ngidini ahli kanggo nampa informasi babagan cara nambah peringkat situs ing asil telusuran Google lan nambah visibilitas.

Analisis lalu lintas situs web

Analisis lalu lintas situs web ngidini sampeyan ngerteni carane lalu lintas ngetik situs disebar, uga sumber lalu lintas. Sajrone fase iki, lalu lintas menyang situs web pesaing dianalisis supaya luwih ngerti pasar. Kanggo pengintipan kaya, layanan khusus digunakake. Iki ngidini kita ngekstrak informasi ing ngisor iki:
  • jumlah pengunjung unik;
  • jumlah tampilan kaca saben sesi;
  • tingkat bouncing;
  • sumber lalu lintas (langsung, ngubungake, organik, mbayar, lan sosial).
Analisis lalu lintas menyang situs minangka cara kanggo mriksa lalu lintas para pesaing.

Analisis SEO pesaing kasebut

Sanajan nganakake analisa SEO situs web pesaing minangka tugas sing gedhe, ngidini sampeyan katon ing mburi pemandangan kompetisi kanggo mangerteni:
  • strategi pesaing;
  • cara kanggo ngoptimalake konten;
  • sepira lan carane kakehan situs menyang pesaing;
  • apa pesaing sing ora ana ing toko online sampeyan;
  • kesalahan saka pesaing;
  • kesalahan ing situs web pesaing.
Mbandhingake situs karo pesaing ngidini sampeyan ngerti carane nambah peringkat sakabehe situs sampeyan. Spesialis Semalt bakal sinau lan ngawasi situs pesaing sampeyan kanggo sinau luwih lengkap babagan pasar ceruk lan ngoptimalake informasi kasebut kanggo nambah asil telusuran.

Analisis teknis situs web

Analisis teknis situs web kalebu kategori analisis SEO jero. Nglakoni analisis teknis mbutuhake akeh pengalaman ing promosi situs web, sing dimiliki para profesional Semalt. Aspek paling angel ing analisis teknis yaiku interpretasi data. Analisis teknis kita nyakup wilayah ing ngisor iki:
  • Analisis indeksasi situs nuduhake pirang-pirang halaman sing ana ing telusuran Google. Yen mesin telusuran ndeleng kaca sampeyan kaping 50, lan pesaing duwe 300 halaman, situs web sampeyan ora bakal duwe posisi sing dhuwur ing asil telusuran organik kanggo tembung kunci frekuensi frekuensi tinggi.
  • Analisis visibilitas situs nuduhake kabeh tembung kunci sing kudu ditindakake situs ing mesin telusuran. Iki minangka alat sing kuat kanggo cepet nemokake tembung kunci anyar kanggo promosi lan nemokake kaca pesaing sing paling populer.
  • Analisis kata kunci situs kalebu nglumpukake data sing relevan saka situs pesaing, lan banjur pitakon utama dianalisa kanthi ati-ati, ditliti babagan semantik, clustered, lan dileksanakake.
  • Analisis beban situs ngukur kecepatan situs, sawise iku dibandhingake karo situs saka tampilan TOP. Proses iki ngidini sampeyan nemokake kaca masalah ing situs sampeyan.
  • Analisis link situs mriksa link mlebu internal kaca situs. Robot telusuran bisa ndeteksi kaca situs liyane yen kaca liyane duwe sumber daya sing padha utawa situs ekstra sing digandhengake. Ing sawetara kasus, sesambungan sing kompetitif cukup kanggo majokake situs menyang telusuran TOP.
  • Analisa kaca utama situs dibutuhake nalika promosi ditindakake pitakon kanthi frekuensi dhuwur. Alasan kapindho kanggo evaluasi rinci babagan kaca utama yaiku luwih ngerti kepiye bobot kaca disebar ing pesaing sampeyan. Alesan kaping tiga yaiku nemokake asil umum ing ndhuwur asil lan kaca utama lan ngetrapake strategi kasebut ing toko online.
  • Mbandhingake tag meta saka situs pesaing sampeyan perlu kanggo tuwuh. Iki ditindakake kanthi nggunakake crawler lan ngidini, kanggo ndeteksi kesalahan ing situs sampeyan, konten sing ora bisa diindeks, pangalihan sing salah, lan tautan sing rusak. Yen salah siji nganalisa tag meta kanthi cara target lan luwih tepat bisa ditemokake pitakon utama.

Analisis tautan njaba menyang situs kasebut

Nalika nganalisa link njaba menyang situs, kita entuk dhaptar kabeh situs s lan kaca sing wis nyambung situs web, uga jangkar kanggo wektu sing ditemtokake. Analisis kasebut ditampilake minangka wujud laporan jinis tabel lan grafik kenaikan referensi massa. Link lan backlink njaba minangka topik diskusi "jenggot" ing antarane SEO. Ing wayahe, ana panemu manawa ora ana massa link bakal mbantu yen ora ana struktur inti semantik lan aturan SEO dhasar ora mèlu.
Analisis struktur semantik ing situs kasebut
Iki melu langkah-langkah ing ngisor iki:
  • pembentukan inti semantik;
  • clustering pitakon;
  • perbandingan asil lan struktur saiki.
Kanthi nganalisa struktur semantik situs web, sampeyan bakal ngatur kabeh halaman sampeyan. Struktur semantik yaiku urutan publikasi katalog sing intuisi kanggo pangguna lan mesin telusuran. Saiki, tembung kunci dilebokake menyang struktur semantik ing sawijining situs. Kanggo nindakake analisis struktur semantik situs kanthi kualitatif, analisis struktur situs kasebut, nganalisa inti semantik, lan nganalisis semantik minangka kabeh kudu ditindakake.